Bel mij: 0494/ 390502

Mail mij: sigrid.huygen@skynet.be

Ouderbegeleiding

Heeft u als ouder vragen, bedenkingen, bezorgdheden over de opvoeding en ontwikkeling van uw kind?
Voelt u zich op een eiland in uw zoektocht naar een gelukkig kind dat zich begrepen en goed voelt in zijn vel?
Stelt uw kind heel druk gedrag of is het juist heel verlegen en teruggetrokken en maakt u zich hier zorgen over?
Is uw kind regelmatig heel boos, verdrietig en/of angstig en is het controleren van die emoties heel erg moeilijk?

Is uw kind extra gevoelig voor geluiden, visuele prikkels, tast of smaak? Stelt u zich de vraag of uw kind hoogsensitief is?
Het opstellen van een sensorisch profiel is een mogelijkheid om het gedrag van uw kind beter te begrijpen.

Heeft u de diagnose autisme gekregen voor uw kind en weet u niet hoe dit nu verder moet? 
Meer duidelijkheid en voorspelbaarheid geven aan uw kind maar ja hoe doe je dat?
Heeft uw kind het moeilijk dagdagelijkse taakjes zelfstandig tot een goed einde te brengen?

Wilt u (terug) kunnen genieten van een positief familiaal samen zijn? Samen zoeken naar een manier hoe dat uw kind kan ontwikkelen op zijn tempo, op zijn niveau, aangepast aan zijn manier van leren en dit op een leuke manier?

In mijn oudergesprek aan huis streef ik naar een persoonlijke aanpak waarbij u zich gehoord voelt en waarbij kennis en een aangepaste ondersteuning op maat proactief veranderingen mogelijk maakt. We gaan samen opzoek naar mogelijke aanpassingen en veranderingen in manier van kijken en handelen zodat u terug het gevoel krijgt vat te hebben op uw situatie.
Ook broer en/of zus en/of oma en opa krijgen hierin een plaats.

De samenwerking met school; de klasjuf, de zorg,  de ondersteuner, GIO, de opvang,… staat centraal om iedereen op een zelfde lijn te krijgen en uw kind de nodige ondersteuning te bieden.

Neem zeker contact op en samen bekijken we in een intakegesprek wat ik voor u kan betekenen,

Een reactie van een ouder:

‘Wij hebben een zoontje van ondertussen 9 jaar met autisme, ADHD en een mentale beperking. Altijd zijn wij opzoek geweest naar een sterk team om onze noden en die van onze zoon te ondersteunen. We hebben Sigrid Huygen leren kennen als ergotherapeut van onze zoon op de Appelboom. Daar stond ze ons steevast bij met raad en daad, over aanpak en verwachtingen die wij konden hebben naar onze zoon. We leerden haar kennen als iemand die zeer goed is in haar vak en tegelijkertijd ook begripvol omgaat met de verwerking van je rouwproces als ouders. Toen we hoorden dat Sigrid als ouderondersteunende auticoach aan huis kwam moesten we dan ook niet twijfelen. We hebben van haar veel tips gekregen omtrent de slaapproblematiek van onze zoon, omtrent het gebruik van het dagbord en bijhorende verduidelijkingen, implementeren van speltips om onze zoon aan het spelen te krijgen…

Ze luistert naar ons verhaal en geeft verduidelijking van de oorzaak van bepaalde gedragingen van onze zoon. We kunnen nu gemakkelijker begrijpen waar het gedrag vandaan komt om zo gemakkelijker pro-actief hiermee aan de slag te gaan.

Vorig schooljaar zijn we met Sigrid ook een traject op school opgestart nadat ze een sensorisch profiel had afgenomen van onze zoon. Dit profiel werd samen met de psychologe en de leerkracht van de school besproken zodat zij ook begrepen dat kinderen zoals hem een andere aanpak nodig hebben en niet altijd kunnen en mogen blijven zitten op hun bankje. Ze weet waarover ze spreekt en spreekt altijd zeer onderbouwd met argumenten.

Sigrid is van alle markten thuis. Zo hebben we ook problemen van onze dochter betreffende haar school, haar angsten… met haar kunnen bespreken. Ze verwijst door indien het nodig is.

Ik kan haar zeker aan iedereen aanraden die meer kennis wilt rond de problematiek van zijn/haar kind.’

Familie Wijfels, Bilzen