PEUTER/KLEUTER TROETELS

Op een plezierige manier bewegen, troetelen samen met je peuter?
Op zondag worden er wekelijks twee bewegingsmomentjes voor jou en je kind georganiseerd waarin voelen, bewegen, beleven, onderzoeken en ervaren centraal staan. De bewegingspedagogiek van Veronica Sherborne vormt hierbij het uitgangspunt.
De lessen bestaan uit een geheel van bewegings- en contactgerichte spelletjes met als doel het lichaamsbewustzijn te vergroten en het zelfvertrouwen van je kind te laten groeien. Het voelen, bewegen, beleven, onderzoeken en ervaren staan centraal.

Door de leuke spelletjes leert je kind zijn eigen lichaam met alle sterktes en beperkingen op een plezierige manier beter kennen. De eerste stappen in sociale vaardigheden worden basaal geoefend door de ander te leren vertrouwen, rekening te houden met een ander, te zorgen, samen te werken, eigen kracht en weerstand te leren doseren. Er wordt vertrokken vanuit een evenwaardige relatie tussen ouder en kind, waarbij de ander binnen de grenzen van zijn persoonlijke mogelijkheden gestimuleerd wordt.
Actieve spelletjes worden afgewisseld met ontspannende en rustgevende oefeningetjes waarbij er extra aandacht wordt besteed aan het ontdekken en experimenteren vanuit de verschillende zintuigen.

Een ideale manier om in een kleine groep, samen met anderen, op een speelse manier, intensief te genieten van het contact met je peuter/kleuter.

 

PeuterTroetels
Enkele leuke reacties van ouders over de lesjes:

‘Leerrijke quality time met je kind, FUN! ‘
S.Jans, Hasselt

‘Een fijne ervaring voor ouder en kind.
Op een heel ontspannende manier je kind leren bewegen.
Supertof!’

I.Leunen, Hasselt

‘Interactief. Op een spelende manier een kind in beweging brengen.
Echt tijd specifiek met uw eigen kind spenderen.’
B. Corbée, Hoepertingen

 

Start: 
Lessen:
Data:
Waar:
Tijdstip:
Voor wie:

Nieuwe lesjes komen er aan!